Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ocak 2013 Perşembe

Bu On bir Bedava


Andrea Consigli(Atalanta): Her şeyden önce kaleci bulmakta çok zorlandığımı belirteyim. Bazılarını yaştan, bazılarını da performanstan eledim. Bu elemelerden sonra ilk sıramda Consigli'yi gördüm. Kaleci olduğunu düşündüğümüzde yaşı çok makul bir yaş, izlediğim maçlarda da iyi bir görünüm bıraktı bende. Atalanta gibi bir takımın kalecisi olmak da kolay değil. Sezon sonu iyi bir takıma geçebilir.

Konstantin Rausch(Hannover 96): Almanya'ya, eski Sovyetler Birliği'nden  göç eden Rausch, Hannover'ın son yıllarda oynadığı hızlı ve pozitif futbolun önemli parçalarından. Fizik gücü ve hızıyla göz dolduran Rausch, hücumu çok seven bir bek. 3-5-2 oynayan bir takımın sol kanatında çok rahat görev alabilir. Yaşı da çok genç, Ashley Cole'un yerine onu seçme sebebim de bu zaten.

Marc Muniesa(Barcelona): La masia'nın son mamullerinden olan Muniesa, daha çok Barcelona II formasıyla İspanya 2. liginde forma giydi. Zaman zaman kendisine Barcelona A takımı kadrosunda şans buldu. Temiz ayakları ve oyun görüşüyle total futbola uygun özellikleri barındıran Muniesa, uzun saçları ve fiziği ile de Puyol'u andırıyor. Sonu ise Pique'ye benzeyecek gibi. Takımdan ayrılması durumunda patlama yapıp Pique gibi geri dönecektir. 

Brede Hangeland(Fulham): 2010 yılındaki Avrupa Ligi finaline takımını sürükleyen Hangeland, takımın en önemli isimlerinin başında geliyordu. Soğukkanlı ve sert oyunuyla Vidic'in bir tık alttaki versiyonuydu adeta. Yüksek sezgi gücü ve hava hakimiyetiyle göz dolduran Hangeland şuan da takımı Fulham'ın kaptanlığını yapıyor ve 21 lig maçının 18'inde forma giydi. Talibi çok olacaktır.

Rod Fanni(Marsilya): Boylu poslu bir oyuncu olmasına rağmen, atletik ve güçlü vücuduyla sağ bekte önemli işler yapıyor, Stoper mevkinde de görev alabiliyor. Afrika kökenli olmanın verdiği fiziki özellikler üst düzey seviyede var kendisinde. Premier Lig'e doğru yönelebilir önümüzdeki transfer dönemlerinde.

Moussa Sissoka(Toulouse): Genelde PSG'de oynayan Mohamed Sissoko'yla karıştırdığımız bir isim. Gerek mevkileri, gerekse simaları ve fizikleri çok benziyor.  Yaptığı patlamadan sonra gereken gelişimi yakalayamadı, Dünya kulüpleri bir dönem peşinde koşarken şuan burun kıvırıyorlar. Fransa'da aldığı düşük maaş onunla ilgilenen takımların işlerini kolaylaştırıyor. Orta sahanızda, koşan, top indiren, süpürücü ve kesici bir adam arıyorsanız Sissoko sezon sonu bedava. İyi bir maaşa da hayır demeyecektir.

Zdravko Kuzmanovic(Stuttgart): İsviçre'de yetişmiş Sırp kökenli Kuzmanovic, Sırp olmanın verdiği sertlik ve savunma oyununa, İsviçre'den de ofansif becerileriyle karıştırmış bir orta saha oyuncusu. Son sezon pabucu dama atılan  Kuzmanovic'in bu halde olmasının en büyük nedeni yaşadığı sakatlık silsilesi. Kendisini toparlayabilirse eski günlerine dönecektir. 26 yaşında olmasına rağmen 46 milli maçı var, piyasası olan bir oyuncu, alıcısı çok olacaktır.

Juan Vargas(Fiorentina): Bonservisi Fiorentina'da olan Peru'lu, şuan Genoa'da kiralık olarak forma giyiyor. Form durumu olarak eski günlerini aratıyor. Yeni yapılanmaya giden Fiorentina'da düşünüldüğünü zannetmiyorum. Sol kanadı otoban gibi kullanan bir oyuncu, uzaktan sürpriz golleri ve duran top becerisi de var. Güney Amerika'lı futbolcularda olan hırs, asabiyet ve el locoluk da mevcut. Yıllardır sol kanat transferi yapan kulüplerimiz için ilaç olabilir bu adam. İyi bir kontrata hayır demeyecektir.

Chris Brunt(West Bromwich): Takımını bu sezon gösterdiği çıkışta başrol oynayan İrlanda'lı, tekniği ve sol ayağıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Forvet arkasında, solda ve sağda oynayabiliyor. Asist özelliği yüksek olan bir isim. Yaşı da futbolcunun en verimli olduğu yaşlarda. Bir tık daha iyi bir takıma bedavaya gidebilir.

Yoan Gouffran:(Bordeaux): Asıl mevkisi santrafor olan Gouffran, zaman zaman sağ kanatta da görev alıyor. Tek forvet oynamakta güçlük çeken bir isim, muhakkak yanında tamamlayıcı bir partner olması lazım. İki ayağıyla da net vuruşlar yapabilen bir isim. Eski günlerini arayan Bordeaux'un ayakta kalan oyuncularından olan Gouffran'ın sezon sonu takımda kalması zor görünüyor.

Fernando Llorente(Atletic Club): Baskların son yıllarda çıkardığı en yetenekli oyunculardan olan Llorente, kulübüyle bağlarını koparmak üzere. Juventus'un sezon sonunu beklemeden transfer edeceği söyleniyor, Bielsa'nın da gözden çıkardığı Llorente'nin şimdi mi sezon sonu mu bilinmez ama büyük bir takıma gideceği kesin. Yerden havadan fark etmeksizin her türlü topları gole çeviren bir isim. Gittiği takımda da Atletic'deki gibi beslenirse eski gol rakamlarını yakalayabilir.

Bu on birdeki oyuncular haricinde bir sürü isim var sözleşmesi biten. Yaş, performans ve form durumlarını göz önünde bulundurduğumda benim on birim bu.

Llorente

Juan Vargas-Brunt-Gouffran


M.Sissoko-Kuzmanovic


Rausch-Muniesa-Hangeland-Fanni

Consigli

(4-2-3-1)

0 yorum: