Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ocak 2013 Çarşamba

Ptt 1.ligin "Siyahi" golcüleri

Mbilla Atame (1988-Kamerun): Ptt 1. liginde, hemen hemen her takımında olan genç Afrika'lılardan biri Mbilla. Bu oyuncuların da başında geliyor. Bu ligin en eski yabancılarından da birisi. Geçen sezona kadar devam eden yabancı yaş sınırı sayesinde cüzi miktarlara transfer olarak Adanaspor'a gelmiş, her sezon üzerine koyarak devam etmiştir. Bu sezon, Türkiye'de ve Adanaspor'da 5. yılını geçiren Mbilla, Süper Lig kulüplerinin de dikkatini çekmiş durumda, 14 maçta 10 gole imza atan Turuncu-Beyazlıların yırtıcı golcüsü, takımının geçen sezon play-off finali oynamasında, bu sezon ise 17 maç sonucunda 3. sırada olmasında en büyük etkenlerden biri. Ceza sahası içindeki etkinliğinin yanında, kıvrak ve atletik vücuduyla Emmanuel Emenike'yi hatırlatıyor bizlere. Onun kadar hızlı olmasa bile, yaratıcılık ve oyun zekası anlamında daha üstün. Adanaspor bu sezon Süper Lige çıkmayı başarabilirse Mbilla'yı daha üst bir ligde görebiliriz, ya da transfer olması lazım bir Süper Lig takımına. Geçen sezon son maçta kaybedilen Süper Lig şansını, yaratan isimlerin başında geliyordu Mbilla. Finalde de çok şık bir gol atmıştı. Yetenek olarak hiç bir sorunu yok, Süper ligde mental sorunlar yaşamaz ise zorlanmaz, her çeşit golü atabilen bir golcü, yolu açık olsun.


Gerard Gohou (1988-Fildişi Sahili): Bikoko'dan sonra aradığı santrafor'u bir türlü bulamayan Kayseri Erciyes, çareyi Denizlispor'un "hantal" golcüsü Gohou'da buldu. Sezon başında geldiğinde bu kadar etkili olabileceği pek beklenmiyordu. Bunun sebebi gerek İsviçre'deki istatistikleri, gerekse de Denizlispor'daki ortalama futboluydu. Fakat bu sezon çok daha diri ve iyi beslenen bir Gohou vardı. Ağırlığına rağmen daha esnek ve güçlü bir Gohou. Gol vuruşlarındaki becerisiyle de göz doldurdu, iki ayağıyla da net gol vuruşları yapabileceğini gösterdi. Zaman zaman sakarlıklar da yapmadı değil. Ölümüne hücum yapan Erciyesspor'un etkili gol ayaklarından olan Fildişi'li, Süper lig yolunda Emrah, Hanni ve Serdar üçlüsüyle birlikte takımının en büyük kozu olacaktır. İlk yarı, 16 maçta 12 gol ve 4 asistlik katkı yaptı.
Uche Kalu (1986-Nijerya): Geçen sezonun gol kralı Bikoko'yu, sezon başında Akhisarspor'a yollayan Çaykur Rizespor, çareyi Uche Kalu'da buldu. Partneri Jallow'la birlikte etkili bir ilk yarı geçiren Kalu, yine partneri Jallow'la birlikte şanssız sakatlıklar geçirdi, şuan iki oyuncunun da sözleşmeleri donduruldu, akıbetleri ne olacak belli değil. Zaten Nijerya'daki takımından da kiralık olarak gelmişti, geçirdiği ameliyat sonrası durumu netlik kazanacak. Onu sadece 12 maçta izleme fırsatı bulabildik, bu maçlarda 9 gol ve 2 asistlik skor katkısı yaptı. Oldukça yetenekli bir golcü, Kasımpaşa'lı Kalu Uche'nin 1. lig versiyonu gibiydi. Ülkesi Nijerya'da da bilinen bir oyuncu. Fiziği oldukça iyi, tekniği de fena değil, duran toplarda da zaman zaman etkili olabiliyor. Karambol golcüsü denilebilir onun için, umarım sakatlığını bir an önce atlatır ve çabucak döner futbola..

1 yorum:

ReklamTurko dedi ki...

ReklamTurko'dan Merhaba; Blog Tanıtımında uzman ekibimizle Ana Sayfada üzretsiz reklamlarınızı banner olarak yayınlıyoruz.! Blog sayfanıza linkler vererek arama motorlarının sayfanızı sürekli görüntülemesini sağlıyoruz.. Böylelikle ziyaretçileriniz kat kat artmış, ve blogunuz sürekli güncel kalmış oluyor. Ücretsiz reklam vermek için reklamturko.blogspot.com..