Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Ağustos 2012 Pazar

Gittiği Her Takımı Şampiyon Yapan Adam


 PSG ile ilk resmi maçında 2 gol atan İbrahimovic geleneği bozmadı. Daha önce Juventus, İnter ve Barcelona ile çıktığı ilk maçlarda da golünü atmayı başarmıştı. Yüksek fiziğine rağmen çok yetenekli. Vücudu Ağır olmasına rağmen oyun zekası sayesinde bir çok işi yapabiliyor. Dünya'da ilk 10 dadır en kötü. Böyle büyük fizikli olup ta bu kadar yetenekli kaç tane futbolcu vardır bilmem. Ligue 1 deki ilk maçından sonra, "daha %40 hazırım" dedi. %100 hazır olduğunda neler neler yapar merakla bekliyorum. Bu sene Ligue 1 de gol kralı olur kesinlikle. PSG'yi şampiyon yapar. En az 10 tane jeneriklik gol atar.E daha ne olsun. Oynadığı her takımı şampiyon yapan bir adamdan bahsediyoruz. Müthiş yeteneklere sahip. Öncelikle çok güçlüdür, sağ ayağı panzer gibi, topuğunu harika kullanır, iyi çalım atar, tekniktir, fırsatçıdır... Bir forvet oyuncusunda olması gereken her özellik vardır kendisinde. Ekstra yetenekler de cabası.Hollanda'da Ajax'la, İtalya'da Sırasıyla Juventus,İnter ve Milan formalarıyla ve İspanya'da Barcelona formasıyla şampiyonluklar yaşadığı.

 Değişik bir hayat hikayesi var.Boşnak olan müslüman Babası İsveç'e göç ediyor.İsveç'te, Hırvat olan hristiyan Anne'siyle tanışıp evleniyor.Bu birlikteliğin meyvesi İbra oluyor.6 yaşında ayağına top veriyorlar ve İbra top oynamaya başlıyor.Amatör olarak Malmö B de futbol oynamaya başlıyor daha sonra.4-0 mağlup durumdayken devre arası girip 8 gol atıyor.Daha sonraları ise, 15 yaşına geldiğinde futbolu bırakarak deniz kıyısında rıhtımda çalışmaya başlıyor.Hocası tarafından tekrar futbola dönmeye ikna ediliyor.1996'da Malmö ile ilk kontratını imzalıyor.Futbol oynamak için üniversiteyi bırakıyor.Malmö ile küme düşüyor.Daha sonra Arsenal ile antrenmanlara da çıkmış fakat geri dönmüştür.Malmö'yü tekrar 1. lige çıkardı.2001'de Hollanda devi Ajax'a transfer olarak yurt dışına ilk atılımı yapmış oldu.
 İbrahimoviç din baskısı çekmemesine rağmen müslümandır.Bosna Hersek ve Hırvatistan milli takımını seçme şansı varken, O İsveç'i seçmiştir.Biraz El loco'dur ama iyi adamdır.Değeri futbolu bırakınca daha iyi anlaşılacaktır...

Zlatan İbrahimovic: "Mucize yaratamam ama hep deniyorum"



0 yorum: