Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Aralık 2012 Pazartesi

Süper Lig - İlk Yarı Analizi


 Son 18 sezonda, liderin en az puan topladığı bir ilk yarıydı. Puan kayıplarının çok olduğu, iyi oynayandan çok, az hata yapanın kazandığı bir ilk yarı izledik. İlk yarıya pozitif yönde damgasını vuran Beşiktaş ve Antalyaspor oldu. Negatif yönde ise Fenerbahçe, Kayserispor ve Gaziantepspor oldu. Antalyaspor ve Başiktaş'ın ortak özelliği ise, düşük miktarlara iyi oyuncular bulmaları oldu. Bunun yanında pozitif futbol oynayan nadir takımlardan idiler. Kendi aralarında ki maç ise bunun en büyük örneği oldu. Lig başlamadan önce iki takımda belki şaşalı transferler yapmadı ama, çok yerinde hamleler yapıldığı için bu çıkışı yakaladılar. Özellikle Antalyaspor'un transfere bir kuruş harcamadan bu başarıyı yakalaması alkışı hak ediyor.

 Kötü yönde damga vuran takımlardan Fenerbahçe ise yaptığı maliyetli transferlere rağmen gereken verimleri alamadı. Tek mutlu eden şey ise Avrupa Ligi'nde, gruptan lider çıkmak oldu. Kayserispor ve Gaziantepspor ise transfer döneminde kaybettiği oyuncuların yerlerini dolduramadı. Oyuncu sirkülasyonunun fazla olması işleri daha da zorlaştırdı.


 Sansasyonel transferleriyle lige iyi giriş yapan Kasımpaşaspor ise yönetim kurbanı oldu. İşleyen sistemi bozan yönetim başarılı hocayı yollayıp takımın başına başarısız hocayı getirdi. Bu yüzden sezon başındaki çıkış, keskin bir inişle sonuçlandı. Zoru başarmaya çalışan takım ise Akhisar Belediyespor oldu. Oturmuş Kadroyu koruyup bir kaç takviyeyle ligde kalmayı hedeflediler. Benim gözümde başarısız değiller. Sezon başında şöyle bir yazı yazmıştık onların hakkında.


 İlk yarı sonrasında Mersin İdman Yurdu, Kayserispor ve Akhisar(maalesef) düşme adaylarım. Mersin'in kadro mühendisliğinde sorun olduğunu ve devre arası gidecek oyunculardan sonra toparlanamayacaklarını düşünüyorum. Kayserispor'un ise düşmesi sürpriz ama mantıklı bence. Takım çok aksıyor, ileri gidemeyeceklerini öngörüyorum. Akhisar ise zaten malumunuz, kısıtlı kadroya rağmen iyi mücadele ediyorlar fakat ligde kalmaları mucize. Devre arasında gidecek ve gelecek iyi oyuncular ligin kaderini belirleyecektir.



İlk Yarı 11'im(4-2-3-1)

Eduardo

Hilbert-Deniz Barış-Dany-Tosic

Alper-Fernandes

Holosko-Aissati-Kamara

Diarra

Td: Mehmet Özdilek


Hayal Kırıklığı 11'im(4-4-2)

Ertuğrul

Serkan Balcı-Cris-Escude-Hakan Balta

Krasic-Forsell-Colman-Stoch

Elmander-Batuhan

Td: Michael Skibbe

0 yorum: