Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Fransa Ligue 1'de maden var..


  Fransa Ligue 1 her zaman olduğu gibi oyuncu çıkarmaya devam ediyor.Henry,Ronaldinho,Abidal,Drogba'dan tutun Gervinho,Sagna,Nasri'ye kadar adını sayamadığımız birçok isim var.Bu sezon göze çarpan oyuncular listesi şöyle:


Olivier Giroud (Montpellier HSC):Bu sezon büyük ihtimalle gol kralı olacak olan Giroud Müthiş fiziği ve sol ayağıyla dikkat çekiyor.Tam bir pivot santrafor olan Giroud Takımının şampiyonluğa oynamasındada büyük rolü oldu ve 21 golü 8 asisti bulunuyor.Gelecek sezon onu Arsenal'de görebiliriz.





 Eden Hazard (Lille OSC):Artık herkesin bildiği bir oyuncu haline gelen Hazard Hızı,Becerileri ve Oyun zekasıyla göze çarpan bir oyuncu bu sezon 17 golü 14 asisti olan Hazard'ı 
gelecek sezon Premier League'de görücez.


Younes Belhanda (Montpellier HSC):Montpellier altyapısından yetişen Belhanda geçen seneye kadar süre almamıştı.Geçen sene oynadığı 33 maçtaki performansıyla göz dolduran Belhanda bu sezon üstüne koyarak ilerliyor.Fas milli takımında oynayan genç oyuncunun ligde 12 golü bulunuyor ve birçok Avrupa kulübü onu izliyor.


Moussa Sissoko (Toulouse):Her transfer döneminde konuşulan popüler isimlerin başında gelen Sissoko takımında kalmayı terceih ediyor fakat bu sezon takım kalması zor.Stiliyle Yaya Toure andıran Sissoko her takımda olması gereken bir oyun profili.Fiziği ve kuvvetiyle dikkat çeken Sissoko büyük potansiyelli bir oyuncu.


Andre Ayew (Marsilya): Abedi Pele'nin oğlu olan Ayew Kardeşi Jordan Ayew'le birlikte nüthiş performans sergiledi.Sol ayağı ve süratiyle göze çarpan Ayew Arsenal tarafından yakın takipte.


Marvin Martin (Sochaux Montbe):Fransa milli takımında ilk maçında 2 gol atan Martin tam bir '10' numara.Takımının kötü gidişatına engel olamayan Martini Gelecek sezon Paris'te görebiliriz.

Bruno Ecuele Manga (Lorient):Gabonlu oyuncu dengeli bir stoper ve gelecek sezon Fransa'nın büyük kulüplerinde görebiliriz.


Yann M'Vila(Stade Reannais):Oda Sissoko gibi her sene transferi beklenen bir oyuncu.Fransa milli takımında da oynayan M'Vila Oyun zekası ve yetenekleriyle Reannais futbolcu fabrikasının bizlere sunduğu bir yıldız.Adı Arsenal başta olmak üzere birçok kulüple anılıyor.


Yacine Brahimi (Stade Reannais):M'Vila'ya göre daha ofansif ve çabuk olan Brahimi Forvet arkasında ve kanatlarda görev yapıyor.Birkaç sezon daha takımında kalıp kendini geliştirebilir.


Yanga Mbiwa (Montpellier HSC):Hızı,mücadelesi,kuvveti ve kademesiyle tavan yapan Mbiwa defansın her yerinde oynayabiliyor.Transfer sezonunda isteyeni ve maliyeti çok olan bir oyuncu.


Karim Ait Fana (Montpellier HSC):Kanatlardaki oyunu ve sol ayağıyla dikkat çeken Ait Fana birkaç sene içinde Avrupaya damga vuracak kapasitede bir oyuncu.Haziranda sözleşmesi bitiyor.

0 yorum: