Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Şampiyonluk Aşkına


Bizi öyle bir maç bekliyor ki şampiyonluk bir yana, aklanma bir yana.Fenerbahçe eğer bu işi buraya kadar getirdiyse zaten benim gözümde şampiyon demektir.Diğer tarafta Galatasaray cephesi normal sezonu şamipiyon bitirdiği için kendini şampiyon sanıyor.Halbuki Bunları sezon başı söylemeleri gerektiğini onlar da çok iyi biliyorlar.Yada Belçika Liginde herkesin play-off'a 0 puandan başladığını.Saha dışındaki olaylar bir yana bugünkü maç bir yana.

 Bugün herkes susucak süreçten en fazla zarar gören futbolcular konuşacak.İki takımın Süper Final performansına baktığımızda Fenerbahçe'nin daha formda olduğunu görüyoruz.Galatasaray ise Süper Finalde kötü olmasına rağmen bu sezon ki 3 maçta da rakibine üstünlük sağladı fakat beceriksiz ayaklar nedeniyle istediğini alamadı.Kadrolara baktığımızda hemen hemen eşit gözüküyor.Kazananı belirleyecek ayrıntılar orta sahaya kimin hakim olacağı ve girilen pozisyonların değerlendirilmesi olacak.Öte yandan Alex'in kadroda olması büyük bir handikap. Beşiktaş maçında hazır olmayan Alex'in oynatılması mağlubiyeti getirmişti.

Galatasaray'da en büyük problem hücumdaki kısırlık.Baros ve Necati'nin yetersiz olması,Elmander'in formsuz olması önemli  detay.Sağ ve Sol kanatta Engin ve Emre Büyük maçları kaldıracak kalitede değil.Defansta Semih saatli bomba her şeyi yapabilir.

Fenerbahçe Trabzonspor maçındaki oyununu sergilerse maçı kazanıcak kapasitede bir takım.4-3-3 dizilişiyle ilk defa bu kadar verimli oynadılar Trabzon maçında.Cristian '10' numara pozisyonunda çok verimli oynadı.Stoch-Bienvenu-Dia 3'lüsü uyumu çok iyiydi.Tek soru işareti Fenerbahçe sahaya bu diziliş ve bu oyuncularla sahaya çıkacak mı?.
Hangi şekilde hangi düzende çıkılırsa çıkılsın iki takım da kazanmak için sahaya çıkıp çarpışacak.Her şeyin dostça geçmesi dileğiyle...

0 yorum: