Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Fransa'nın Şampiyonu Montpellier !!


2009 yılında Ligue 1'e çıkıp 2010 yılında 5. olup Avrupa ligi'ne katılan Montpellier bu sene de şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı.Bu başarıda en büyük pay teknik direktör Rene Girard'ın.Sene başında sadene Henri Bedimo'ya bonservis ücreti(2 milyon €) ödeyen Montpellier altyapıdan çıkan bedelsiz transfer edilen oyucuları harmanlayarak bugünlere kadar geldi.21 golle gol kralı olan Olivier Giroud, asistleriyle çıkış yapan Belhanda, tecrübesiyle Camara ve Utaka, defansdaki oyunlarıyla Yanga Mbiwa,Bocaly ve Bedimo, kalede Jourden başarıda göze çarpan isimlerdi.

Bütçe olarak Ligue 1'de 14. sırada olan Montpellier'in bu başarısı alkışı hak ediyor.Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde izleyecez onları.Belhanda ve Giroud'yu takımda tutarlarsa, bir kaç takviyeyle kendilerinden Avrupa'da söz ettirebilirler.Kuruluşu 1974 olan takımı ben İ.B.B'ye benzetiyorum.Gerek transferleri, gerek taraftar sayısı ve bütçesiyle ortak yönleri var.Asıl kuruluşları 1919 olan Montpellier kulübünün ismi 1974 yılında değiştiği için 1974 olarak yazıyor simgelerinde.


Dün akşam rakipleri Auxerre küme düştüğü için kutlama yapmayarak büyük alkış topladılar.Maç esnasında bir kaç kere yabancı maddeler nedeniyle oyun dursada Montpellier büyük bir centilmenlik yaptı.Paris'in 106 milyon €'luk transfer bütçesine karşılık 2 milyon € transfer bütçesiyle Montpellier'nin aklı parayı yendi dersek yanlış olmaz...

0 yorum: